Weerbaarheid

Zelfverdediging en sociale weerbaarheid voor tieners (vanaf 9 jaar)
Met de cursus zelfverdediging en sociale weerbaarheid leer je om te gaan met en hoe te handelen in ongewenste situaties. Tijdens de groepslessen behandelen we thema’s als (online) pesten, zinloos geweld en seksualiteit. Het doel is om te leren voor jezelf op te komen en sterker in je schoenen te staan. Door training in verdedigingstechnieken en mentale oefeningen leer je grenzen aan te geven en te respecteren, je houding te verbeteren en meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. 
Deze cursus is persoonsgericht in groepsverband. Dit houdt in dat er wordt geluisterd naar vragen of verhalen van cursisten en indien gewenst, wordt dit voorgelegd en behandeld binnen de groep. Zo leren we van en met elkaar.
€25,- per maand.

Zelfverdediging en sociale weerbaarheid voor volwassenen
Met de cursus zelfverdediging en sociale weerbaarheid leer je om te gaan met en hoe te handelen in ongewenste situaties. Tijdens de groepslessen behandelen we thema’s als pesten (op de werkvloer), zinloos geweld en seksueel overschrijdend gedrag en intimidatie. Het doel is om te leren voor jezelf op te komen en sterker in je schoenen te staan. Door training in verdedigingstechnieken en mentale oefeningen leer je grenzen aan te geven en te respecteren, je houding te verbeteren en meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. 
Deze cursus is persoonsgericht in groepsverband. Dit houdt in dat er wordt geluisterd naar vragen of verhalen van cursisten en indien gewenst, wordt dit voorgelegd en behandeld binnen de groep. Zo leren we van en met elkaar.
€25,- per maand
Zelfverdediging en sociale weerbaarheid voor ouderen
Om ouderen weerbaar te maken, biedt Powerfulness de cursus zelfverdediging en sociale weerbaarheid voor ouderen aan. Deze cursus geeft ouderen de kans actief bezig te zijn met het vergroten van hun zelfvertrouwen en zichzelf krachtiger en zichtbaarder te voelen. Het effect van deze training is groot, denk daarbij aan het mentaal sterker voelen en het herkennen van onveilige situaties. De cursus omvat 10 bijeenkomsten van anderhalf uur, is praktijkgericht, realistisch en persoonlijk. Er wordt geoefend door middel van simulaties en rollenspelen. De groepsgrootte is minimaal 6 en maximaal 16 deelnemers. 
Uitgangspunt is het werken vanuit een positieve invalshoek: we kijken naar wat we willen in plaats van wat we niet willen, naar wat we kunnen in plaats van wat we niet kunnen.
€25,- per maand
Back to Top